top of page

ARABESQUE DANSESTUDIO

Arabesque Dansestudio er en ballettskole for barn og unge som holder til i Steinerskolens lokaler på Rolvsøy, midt mellom Østfold-byene Fredrikstad og Sarpsborg.

Det var Helene Maria Bakker som startet skolen i 2013, da hun flyttet fra Oslo til Rolvsøy og så behovet for å gi et godt dansetilbud til barn i nærområdet.

Arabesque Dansestudio har fokus på den klassiske balletten som danseform og er inspirert av det russiske Vaganova-systemet.

HVEM HVA HVOR
Fotograf Marika Mørkestøl Helene Maria Bakker
HELENE MARIA BAKKER

DAGLIG LEDER OG BALLETTPEDAGOG

 

Helene har sin pedagogutdannelse fra Statens Balletthøyskole i Oslo -nå KHiO (2001) og Ballett Arts i New York, USA (2002).

Hun har jobbet som profesjonell freelance danser i inn-og utland og undervist ved de fleste ballettskoler i Oslo, bl.a. Kirkenærs Ballettskole, Vinderen Dansestudio, Jump Dansestudio og Dancespace.

Høsten 2012 flyttet hun til Rolvsøy og etablerte Arabesque Dansestudio i 2014 som tilbyr ballett for barn og unge. Hun har undervist ved Eldbjørg Akademiet i Moss, Halden Danseskole, holdt sommerskole i både Fredrikstad og Sarpsborg og vikariert ved begge kulturskolene i disse byene.

Nå underviser hun også ballett for elevene ved CIS i Sarpsborg.

første posisjon ballettsko ballettdansere
KLASSISK BALLETT

GRUNNTEKNIKKEN I ALL DANS

 

Klassisk ballett anses som å være den grunnleggende teknikken i alle danseformer.

Ballett øker kroppsbeherskelsen, musikaliteten og gir musklene styrke og smidighet.

Kroppen får lange linjer og en vakker holdning.

Helene Maria Bakker gir elevene grunnleggende innføring i ballett. Hun har et stort fokus på teknikk i timene sine, men lar samtidig elevene få utfolde seg fritt og utvikle det kreative danseriske uttrykket. Det blir lagt vekt på styrke, utholdenhet og en god del tøying, men aller viktigst er dansegleden!

Salen Steinerskolen Rolvsøy Fredrikstad Dansestudio
LOKALER

STEINERSKOLEN PÅ ROLVSØY

Ballettskolen holder til i den store og fine salen til Steinerskolen omgitt av vakre omgivelser på Rolvsøy.

 

Her er det god plass å danse på og høyt under taket.

 

Fra "Ballett 1" og oppover brukes det barrer som settes ut på gulvet. 

Ballet Performance
bottom of page