top of page

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva koster det?

Det koster 1600kr. for én gang i uken et helt semester for Ballett 1, 2, 3 og 4.

__________

Hvordan melder jeg meg på?

Ring, send mail eller fyll ut påmeldingsskjemaet.

__________

Hva skal man ha på seg?

Bevegelige klær er et "must".

Helst skal jenter ha ballettdrakt, strømpebukse med/uten fot og myke ballettsko. Men det går fint med tights og en topp også. Det er viktig at klærne er ettersittende slik at pedagogen kan se hvordan elevene jobber og gi dem korreksjoner.

Gutter skal helst ha t-skjorte og tights og myke ballettsko.

__________

Hvordan skal håret være?

Håret skal være oppsatt slik at det ikke faller ned i øynene. De store jentene bør feste håret i en topp, ellers pisker det i ansiktet når man gjør piruetter.

__________

Kan foreldrene sitte og se på mens barna danser?

Ingen foreldre får være inne og se på mens barna danser, da det erfaringsmessig kan føre til at elevene mister fokus i timen. Det er muligheter for å sitte og vente i et rom ved siden av salen, og det anbefales for foreldrene til de minste barna å være i nærheten i tilfelle noen må på do etc. Der kan man ta med seg en kaffe og en god bok å kanskje få litt egentid mens man venter. De som har større barn har en perfekt anledning til å trene eller gjøre ærend i mellomtiden.

Siste gang derimot er det visninger og da er det endelig lov til å se!

__________

Hvor lenge varer et semester?

Høstsemesteret varer fra etter sommerferien til jul, og vårsemesteret fra etter jul og til sommerferien. Varigheten er som regel 12-14 ganger.

__________

Må jeg ha danseerfaring fra før?

Det er ikke nødvendig, pedagogen tilpasser så godt det lar seg gjøre undervisningen til nivået på hver enkelt elev. For de som danser på torsdager kreves det at man har danset ballett i minimum 1 år.

__________

Når kan man begynne med tåspiss?

Hovedregelen er at man ikke skal begynne før man er 12 år.

Det forutsetter at foten er nokså ferdigutviklet da det er mange små ben inne i foten som får et stort press når vekten av hele kroppen bæres på tåspissen. Det forutsetter også at man har en sterk muskulatur i legger og ankler og at man ikke er helt nybegynner i ballett.

Sitting Ballet Dancer
bottom of page